曾偉雄警隊因你而蒙羞!

    曾偉雄這樣的IQ、EQ和做人邏輯理論,都可以做警務處處長,便看出香港警隊的質素有幾差;曾偉雄你如果食錯o野,去醫院就醫,醫生對你說:『o野食錯o左就食錯o左,黎睇醫生係不切實際o既!』你係咪就唔醫?由得佢?;又假若廉署調查你老頂曾蔭權,你會否同廉記講:『污貪o左就貪o左,承認係不切實際o既!』;又有日你去茶餐廳食完o野,閣下對收銀員說:『o野食o左就係食o左,要畀錢係不切實際o既!』看看又可否全身而退?又或許,閣下見自己頭咁光,去問植髮師有乜解救,植髮師對你說:『頭髮甩o左就甩o左,植髮係不切實際既!』你是否為之氣結?
    錯要認,罰就企定,並不是耍流氓就可以的,要對社會有承擔;睇黎警務處處長呢份工唔o岩你,應該轉做弱智者之家的院長或院友!

{lang: ‘zh-TW’}

———————————–

本篇發表於 係話緊你 並標籤為 , , , 。將永久鏈結加入書籤。

2 Responses to 曾偉雄警隊因你而蒙羞!

  1. 景鴻 說道:

    曾偉雄你自己說:我係選擇前者,就係相信個言論;言論未查證便當真公佈,你是否犯了煽惑欺騙罪!?

  2. 忆草 說道:

    今天有空就来看看你的站

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s